Bezoek wethouder Everhardt aan Marineterrein Amsterdam

13 December 2019

Op 13 december kwam de nieuwe wethouder van Financiën en Economische Zaken, Victor Everhardt, een kijkje nemen op Marineterrein Amsterdam. 

Wethouder Everhardt, in wiens portefeuille ook het Marineterrein zit, werd op het terrein welkom geheten door directeur van Bureau Marineterrein Amsterdam Liesbeth Jansen. Tijdens dit werkbezoek leidde ze hem rond en liet hem kennismaken met de verschillende projecten en innovaties die op het terrein plaatsvinden.

Zo bezocht de wethouder de testveldjes bij gebouw 027, beklom hij de trap naar het Smart Roof 2.0 en zag hij hoe het Marineterrein langzaam maar zeker autovrij wordt.

Natuurlijk kwamen ook een aantal communityleden aan bod. In het auditorium van Codam vertelde directeur David Giron hoe hij met zijn revolutionaire programmeeropleiding iedereen de kans wil geven om te leren coderen. Gijs Gootjes van Digital Society School legde uit hoe zijn studenten werken aan digitale oplossingen voor problemen in de samenleving en Hayo Wagenaar van IJsfontein ging in op het belang van spelenderwijs leren en serious gaming. Ook kreeg Everhardt nog een kort lesje programmeren van studenten van Codam, om vervolgens een kijkje in de keuken te nemen van Kanteen25 waar binnenkort een koksopleiding van start gaat voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

IMG_2217 IMG_2248 IMG_2268 IMG_2320
<
>
Adjunct-directeur van Bureau Marineterrein Thijs Meijer geeft tekst en uitleg over het Smart Roof 2.0