Young Innovators Programme

7 februari 2020

Dit voorjaar start op Marineterrein Amsterdam het Young Innovators Programme. Dit programma, speciaal voor de jeugd uit de buurt, biedt kinderen de kans op het Marineterrein hun talenten te ontwikkelen en het ondernemerschap te ontdekken.

Het Young Innovators Programme biedt kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar de mogelijkheid om hun eigen talent en ondernemerschap te ontdekken met spannende naschoolse activiteiten bij inspirerende organisaties. Zo gaan ze experimenteren in Maakplaats 021 van de OBA, de Mediajungle ontdekken met Cinekid, in de leer bij codeerschool Codam en sporten met Boksschool Bijlmerbajes. En dat is nog maar het begin. In seizoen 2020–2021 komen ook kunst & wetenschap, circulariteit, privacy & big data aan bod. 

Buitenschools leren

Dit initiatief is ontstaan om een antwoord te bieden aan allerlei sociale vraagstukken. Want hoe kunnen we als samenleving scholen en kinderen helpen in tijden van lerarentekorten, groeiende ongelijkheid en verregaande digitalisering? Via het Young Innovators Programme worden taken van scholen verlicht en kunnen kinderen buiten school kennismaken met nieuwe technologieën en leren ze ook zichzelf en de wereld om hen heen beter kennen.

Programma

Vanaf maart starten de volgende workshops:

  1. OBA Maakplaats 021 – maandag 2, 9, 16 en 23 maart 2020 (4 keer)

OBA Maakplaats 021 is een netwerk van makerspaces in verschillende vestigingen van de Openbare Bibliotheek waar kinderen uit de buurt hun creativiteit en digitale vaardigheden kunnen ontwikkelen. Ben jij een uitvinder, robotbouwer of ontwerper óf wil je dat misschien worden? Zou je alles willen leren over 3D-printen, lasersnijden of coderen met een Micro:bit? Doe dan mee met deze workshopserie.

2. Boksschool Bijlmerbajes – woensdag 8, 15 en 22 april, 13, 20 en 27 mei en 3 en 10 juni 2020 (8 keer)

Bij Boksschool Bijlmerbajes geloven we in de kracht van sport, als een middel om jezelf te uiten maar ook om je letterlijk en figuurlijk sterker te maken. Daar gaan we mee aan de slag! We gaan nieuwe vaardigheden ontwikkelen, onszelf sterker maken en lekker buiten sporten op het Marineterrein. Iedereen is welkom!

3. Codam – donderdag 2, 9, 16 en 23 april 2020 (4 keer)

Ben je creatief? Hou je van problemen oplossen? En samenwerken? Misschien heb je er nog niet aan gedacht maar dan is programmeren echt iets voor jou. Samen met studenten van Codam, de leukste en beste codeerschool ter wereld, ga je een echte escaperoom ontwerpen. Je hoeft niet handig te zijn met computers. Doe gewoon mee en ontdek de eindeloze mogelijkheden van coderen. 

4. Cinekid – vrijdag 15 en 29 mei en 5 en 12 juni 2020 (4 keer)

Hou je van film, animatie en nieuwe media? Bij Cinekid, dat op het Marineterrein gehuisvest is, ga je elke week aan de slag met een andere workshop. De ene keer maak je een filmpje met het green screen, de andere keer creëer je jouw eigen animatie of neem je een kijkje in de online wereld van de Mediajungle. Speel, ontdek en leer alles over (nieuwe) media.

Schrijf je in!

Inschrijven kan vanaf 7 februari 2020 via de website van Aanbod Naschoolse Activiteiten Amsterdam.

Over Marineterrein Amsterdam

Op Marineterrein Amsterdam werkt een hechte community van innovatieve bedrijven en organisaties aan een toekomstbestendige stad. Zo is er een Living Lab waar duurzame oplossingen voor een toekomstbestendige stad worden uitgetest en waar je er nieuwe vaardigheden kunt leren. Dat is voor de hele maatschappij van belang en in het bijzonder ook voor de directe omgeving van het Marineterrein.  

Het Young Innovators Programme is een initiatief van stadsdeel Centrum en Marineterrein Amsterdam, in samenwerking met Dock en Mindcraft.