(Hard)lopen door historisch Amsterdam

Running
in the city

Bewegen is gezond en in een stad als Amsterdam kan dat prima. Het Rondje Oosterdok doorkruist het Marineterrein: een oase van groen en rust voor hardloper en wandelaar.

Running
in the city

Bewegen is gezond en in een stad als Amsterdam kan dat prima. Het Rondje Oosterdok doorkruist het Marineterrein: een oase van groen en rust voor hardloper en wandelaar.

 • In het kort

  Bewegen is gezond en de stad is daar een prima plek voor. Hardlopend of wandelend werk je niet alleen aan je conditie maar kun je tegelijkertijd genieten van alles wat er gebeurt en te zien is in de stad. De gemeente Amsterdam heeft daarom een aantal ‘rondjes’ gemaakt die zonder hinder van verkeer gelopen kunnen worden. Deze rondjes zijn aangegeven op routekaarten en met speciale tekens (punaises) langs de route.

  Ook Marineterrein Amsterdam maak deel uit van zo’n rondje: het Rondje Oosterdok. 2,2 km lekker langs het water, historische gebouwen en rustig groen. Start- en eindpunt kan natuurlijk overal zijn, maar het routebord staat op de weg ter hoogte van Pension Homeland. Onderweg kom je vijftien highlights van het maritieme kwartier van Amsterdam tegen.

 • Feiten

  Opening: Tijdens de Open dag van het Marineterrein, 3 juli 2016.

  Lengte Rondje Oosterdok: 2,2 km

  Aantal punaises: 23

  Snelste tijd: 15 minuten

  Rustig aan: 30 minuten

  Realisatie: Science Centre NEMO, Sport en Bos, stadsdeel Centrum en Bureau Marineterrein Amsterdam

  Aantal routes: vier nieuwe ononderbroken hardlooproutes in de stad, aangelegd ter ere van het EK Atletiek in juli 2016.

 • Info

  Pdf van Rondje Oosterdok

   

  Running in the City branding
  Running in the City branding

Gerelateerd nieuws

 1. Deze zomer chi kung op de Voorwerf

  Deze zomer chi kung op de Voorwerf

  23 mei 2018 Zin om je dag ontspannen en vol energie te beginnen? In de maanden juni en juli is er elke woensdagochtend chi kung-les op de Voorwerf van het Marineterrein.

 2. Publieke Fitnesstuin opent op 21 april

  Publieke Fitnesstuin opent op 21 april

  10 april 2018 Hier vind je vier krachttoestellen en twee grote klimtoestellen, geschikt voor jong en oud, voor beginnende en gevorderde sporters, voor wandelaars en voor harde werkers.

 3. Fitness-tuinkamer in de maak

  Fitness-tuinkamer in de maak

  20 juni 2017 Maak je Rondje Oosterdok compleet met een work-out op de nieuwe fitnesstoestellen. Je vindt ze op Kade West, tussen gebouw 025 en 024 in. Rondom de toestellen wordt na de zomer een tuinkamer aangelegd.

 4. Opening Rondje Oosterdok

  Opening Rondje Oosterdok

  27 juni 2016 Er is een nieuwe wandel- en hardlooproute van 2,2 km over het Marineterrein Amsterdam en andere bijzondere locaties in het maritieme kwartier van Amsterdam. Schrijf je in voor een Rondje Oosterdok op 3 juli.