Anders leren

Coding is king

Een nieuwe hotspot voor iedereen, ongeacht vooropleiding en afkomst, die de skills van de toekomst wil leren, landt op het Marineterrein.

Coding is king

Een nieuwe hotspot voor iedereen, ongeacht vooropleiding en afkomst, die de skills van de toekomst wil leren, landt op het Marineterrein.

 • In het kort

  Op het Marineterrein opent na de zomer van 2018 een onorthodoxe programmeerschool: Codam (Coding in Amsterdam). Na onder andere Parijs en Silicon Valley wordt Amsterdam de volgende hotspot voor iedereen, jongens én meisjes, die de skills van de toekomst wil leren. Met garantie op een goede baan.

  De opleiding is extra bijzonder, omdat alle lessen plaatsvinden in een gebouw zonder docenten. Er zijn bovendien geen vaste lestijden. Verder is de opleiding gratis en studenten die het nodig hebben, krijgen ook nog hulp bij het vinden van een slaapplek.

 • Feiten

  Online test 

  Codam wil laten zien dat programmeren vooral ook een kwestie is van creativiteit en intensief amenwerken. Codam wordt een school waar in principe iedereen terechtkan. Het maakt niet uit wat je vooropleiding is of hoeveel affiniteit je hebt met technologie. Via een voor iedereen toegankelijke online test worden de eerste kandidaten geselecteerd.

  Gebaseerd op Ecole42

  Codam is gebaseerd op het gedachtegoed en lesprogramma van het vermaarde Ecole42 in Parijs. Al honderden studenten, afkomstig uit alle hoeken van de samenleving, hebben inmiddels goede banen gevonden na het afronden van de programmeerschool. Deze programmeerschool staat bekendstaat als de beste ter wereld.

  Initiatiefnemer

  Codam komt naar het Marineterrein op initiatief van de goededoelenstichting van Corinne Vigreux, co-founder van TomTom.

 • Info

  Item EenVandaag

  “Het moet de beste school ter wereld worden”, zegt oprichtster Corinne Vigreux. “Een school voor jongeren die niet altijd in het bestaande onderwijssysteem passen en hen een nieuwe kans biedt. Ze hoeven geen vooropleiding te hebben om hier welkom te zijn.” Bekijk hier het item over Codam dat EenVandaag uitzond op 16 juni 2018;

   

  Meer info

  codam.nl

Volkskrant

 • “Collegegeld en vooropleiding zijn niet nodig; wel talent, creativiteit en doorzettingsvermogen. Op het voormalige Marineterrein in Amsterdam verrijst de ideële ict-school Codam van TomTom-topvrouw Corinne Vigreux.”  Dit schrijft de Volkskrant vandaag, 9 maart 2018, in een interview met Corinne Vigreux, initiatiefnemer van de ideële school Codam, en Liesbeth Jansen, directeur van Bureau Marineterrein in Amsterdam.

  Lees hier het hele artikel >>>

Gerelateerd nieuws

 1. Bron van innovatieve energie en interactie

  Bron van innovatieve energie en interactie

  16 januari 2018 ‘Deze plek, van oudsher een hotbed van innovatie, heeft iets magisch en dat willen we behouden.’ Aan het woord is Herman Wagter, technologiestrateeg van Bureau Marineterrein Amsterdam.

 2. Filmacademie start VRAcademy

  Filmacademie start VRAcademy

  6 oktober 2017 De VRAcademy stimuleert innovatie en kruisbestuiving tussen educatieve instellingen en het bedrijfsleven.