Toegankelijkheid tijdens Oud&Nieuw

21 december 2016

Vanwege het nationale aftelmoment en de bijbehorende spectaculaire vuurwerkshow in het Oosterdok is het Marineterrein Amsterdam op zaterdag 31 december en zondag 1 januari beperkt toegankelijk.

Het vuurwerk wordt afgestoken vanaf het water in het Oosterdok, ter hoogte van de havenkom bij het Marineterrein. De vuurwerkzone beslaat ook een flink een deel van het bebouwde terrein en daarom zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen. Op zaterdag 31 december zijn vanaf 12.00 uur de ingangen aan de Kattenburgerstraat al gesloten voor publiek. Vanaf 19.00 uur wordt ook de Commandantsbrug afgesloten. Pension Homeland is beide dagen open en blijft voor gasten continu bereikbaar. Restaurant Scheepskameel is op 31 december en op 1 januari gesloten.

Meer info: https://www.amsterdam.nl/toerisme-vrije-tijd/evenementen/oud-nieuw-amsterdam/

De vuurwerkshow is het beste te zien vanaf de Prins Hendrikkade. Het verslag van het aftellen van het oude naar het nieuwe jaar en de vuurwerkshow is ook live te zien via de NOS op NPO 1. Op zondag 1 januari gaan de poorten rond 13.00 uur weer open. Het meeste vuurwerkafval is dan al weggehaald. Op 2 januari komen de schoonmaakploegen van de gemeente om de restanten op te ruimen.