Sportcircuit Wintereditie

Welkom bij de start van het Marineterrein sportcircuit. Het circuit bestaat uit 8 stations die je tegenkomt als je de blauwe pijlen volgt.

  • Je kiest zelf je niveau door het tempo rustig te houden of juist op te voeren.
  • Voor ieder station vind je een audiobestand dat je uitlegt wat je moet doen, klik op ‘listen in browser’ en ga aan de slag!
  • Andere circuits doen? Kijk hier voor het archief?
  • Vertel ons na het voltooien van het circuit wat je ervan vond. Feedback geven kan hier.
Start 1 2 3 4 5 6 7 8

December Route

Route

Station 0

Je staat bij het startbord, dit is de start van je training. Doe een lichte jog naar station 1

Station 1: warming up

Je bent bij station 1 van het Marineterrein Sportcircuit, voor je op de grond zie je een speedladder. Dit station vormt de warming-up deze editie. Herhaal alle zes de oefeningen nog een keer.

Voor elke oefening geldt: door het tempo rustig te houden of juist op te voeren, kies je je eigen niveau. 

Station 2: buik en benen

Voor iedere oefening geldt: 20 sec arbeid 20 sec actieve rust in vorm van squats naast de bolder.

Station 3: verplaatsen

Je bent bij station 3 van het Marineterrein Sportcircuit: Loop naar de vlonder/steiger toe en doe de onderstaande oefeningen 1x.

Station 4: cardio en benen

Je bent bij station 4 van het Marineterrein Sportcircuit. Dit station richt zich op explosiviteit, cardio en benen. Zet je stopwatch op 3 minuten, blijf deze twee oefeningen herhalen en tel al je ‘kikkers’ bij elkaar op. Schrijf deze vervolgens op het bordje.

Station 5: armen, cardio en benen

Je bent bij station 5 van het Marineterrein Sportcircuit. Hier vind je een touw bevestigd aan de onderzijde van de trap onder gebouw 027, haal de lussen uit de bovenste haak zodat je een battle rope hebt. We werken bij dit station aan het bovenlichaam en uithoudingsvermogen. Doe iedere oefening 45 seconden. Doe de set 2 keer achter elkaar. 

Station 6: armen

Je bent bij station 6 van het Marineterrein Sportcircuit. De set bestaat uit 3 verschillende oefeningen, doe de set 2 keer achter elkaar.

🚫 Station 7

🚫 In december slaan we station 7 over 🚫

Station 8: cooling down.

Welkom bij station 8 van het Marineterrein Sportcircuit. Bij dit station doen we een cooling down van ongeveer 5 minuten. 

Over het Marineterrein Sportcircuit

Hier op Marineterrein Amsterdam werken we aan manieren om sporten gemakkelijker en leuker te maken. Sport, spel en beweging hebben een prominente rol in de toekomst van dit gebied. Met dit sportcircuit kun je nu ook zelfstandig sporten op het Marineterrein, en is geschikt voor jong en oud, beginnende of gevorderde sporters, sporters met een serieus doel of die slechts plezier willen maken.

Geef je mening