Sportcircuit 50+ Editie

Welkom bij de start van het Marineterrein sportcircuit, ontwikkeld en uitgevoerd door Stichting Boksschoolbijlmerbajes. Het circuit bestaat uit 8 stations die je tegenkomt als je de blauwe pijlen volgt.

  • Iedere maand vind je hier een nieuwe audiotraining, dus er is steeds een gevarieerd aanbod voor iedereen die hier graag komt sporten! Kijk hier voor het archief.
  • Je kiest zelf je niveau door het tempo rustig te houden of juist op te voeren.
  • Voor ieder station vind je een audiobestand dat je uitlegt wat je moet doen, klik op ‘listen in browser’ en ga aan de slag!
  • Vertel ons na het voltooien van het circuit wat je ervan vond. Feedback geven kan hier.
Start 1 2 3 4 5 6 7 8

50+-editie

Route

Warming up

We beginnen met een korte warming-up op het grasveld bij de entrée.

Station 0

U staat bij de evenwichtsbalk op de Voorwerf.

Station 1: Coordinatie

U bent bij station 1 van het Marineterrein Sportcircuit, dit is de start van de training. Voor u op de grond ziet u een speedladder. Dit station is belangrijk voor de coordinatie. Herhaal alle oefeningen drie keer en loop of jog dan naar station 3 toe.

Voor elke oefening geldt: door het tempo rustig te houden of juist op te voeren, kies je je eigen niveau. 

🚫 Station 2

Station 3: onderlichaam

Deze oefening voeren we uit bij de trappen naast Pension Homeland. Voor de eerste twee oefeningen geldt: 3×5 herhalingen. De laatste oefening doet u tien keer. Na afronding loopt of jogt u door naar station 5.

🚫 Station 4

Station 5: Battlerope

U bent bij station 5 van het Marineterrein Sportcircuit, waar u een zogeheten ‘battlerope’ ziet. De eerste oefening doet u 3 x 20 tellen, de andere twee oefeningen 3 x 10 herhalingen.

Station 6: Fitnesstuin

U bent bij station 6 van het Marineterrein Sportcircuit. Dit station richt zich op mobiliteit en buik. De eerste oefening doet u 3 x 30 tellen, de andere twee oefeningen 3 x 10 herhalingen. Na deze oefening loopt of jogt u door naar station 8.

🚫 Station 7

Station 8: cooling down.

Welkom bij station 8 van het Marineterrein Sportcircuit. Bij dit station doen we een cooling down van ongeveer 5 minuten. 

Over het Marineterrein Sportcircuit

Hier op Marineterrein Amsterdam werken we aan manieren om sporten gemakkelijker en leuker te maken. Sport, spel en beweging hebben een prominente rol in de toekomst van dit gebied. Met dit sportcircuit kun je nu ook zelfstandig sporten op het Marineterrein, en is geschikt voor jong en oud, beginnende of gevorderde sporters, sporters met een serieus doel of die slechts plezier willen maken.

Geef je mening