Platform voor nieuwe vormen van leren

NewSchool

NewSchool is het platform waarbinnen kennis en ervaring over nieuwe vormen van leren wordt gedeeld. Ook komen er meet-ups en studiedagen met onderwijspioniers en experts, waar docenten leren met technologie te experimenteren om onderwijs toegankelijk en aantrekkelijk te maken.

NewSchool

NewSchool is het platform waarbinnen kennis en ervaring over nieuwe vormen van leren wordt gedeeld. Ook komen er meet-ups en studiedagen met onderwijspioniers en experts, waar docenten leren met technologie te experimenteren om onderwijs toegankelijk en aantrekkelijk te maken.

 • In het kort

  Technologische ontwikkelingen veranderen onze wereld in snel tempo, en leiden tot een heel nieuw type banen. Dat vraagt om hele nieuwe kennis en vaardigheden. En dus een hele nieuwe manier van leren. Er is nergens in Amsterdam een plek waar zoveel moderne opleiders en nieuwe manieren van leren samenkomen: denk bijvoorbeeld aan Codam, Growth Tribe Academy, TVacademy, IJsfontein, AMS Institute, Digital Society School, The App Academy, AHK en Universiteit van Nederland. 

   


  Klaslokalen van de toekomst

  Growth hacking, A.I. for marketing, data science, al duizenden cursisten vonden ervoor hun weg naar het Marineterrein dankzij Growth Tribe. Nu er door de coronacrisis geen klassikaal onderwijs meer kan worden gegeven, stond de organisatie voor de enorme uitdaging een nieuwe manier van lesgeven te vinden.


  50.000 techbanen voor het grijpen

  Het actieprogramma TechConnect is een initiatief van Amsterdam Economic Board om de kloof tussen vraag en aanbod op de tech arbeidsmarkt te overbruggen. De ambitie van TechConnect is om de komende vier jaar 50.000 mensen te activeren met opleiding en omscholing voor technische banen. Belangrijke aandachtspunten daarbij zijn: diversiteit, inclusiviteit en de spreiding van techbanen over de hele Metropoolregio Amsterdam.

 • Feiten

  NewSchool is een samenwerkingsverband van tal van opleiders op Marineterrein Amsterdam. Zij organiseren congressen voor nieuwe vormen van leren. Ook zetten zij een programma op waarmee opleiders nieuwe vormen van leren testen en toepassen, op basis van best-practices. Door events (workshops, panels, podcasts, interviews) vindt verdieping plaats over nieuwe vormen van leren. De EduHub is een fysieke plek voor ‘samenwerking met EdTech’ en waar organisaties die bezig zijn met nieuwe vormen van leren zich kunnen aansluiten.

   


   

  Blijven leren, ook vanuit huis

  In een snel veranderende wereld is het belangrijk om te blijven leren, vooral op de werkvloer. Maar hoe doe je dat nu de werkvloer ineens in je woonkamer ligt? Marineterrein-communitylid IJsfontein biedt uitkomst met UpTrek, een online platform dat gebruikers in staat stelt om op een speelse manier bij te blijven.


  Nederlandse topwetenschappers geven gratis college.

  Inspirerende wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. In verschillende formats brengen zij voor een jong en breed publiek de wetenschap tot leven door wekelijks een prikkelende vraag te beantwoorden. Van donkere materie tot verliefdheid bij dieren: alles komt voorbij!

   

 • Info

  NewSchool Perspectives #2 – Soft Skills

  Werkgevers in de digitale sector zijn meer en meer op zoek naar mensen die naast hard skills, ofwel technische vaardigheden, ook de nodige soft skills in huis hebben. Op het Marineterrein gingen verschillende experts hierover in gesprek.

   


  De thuiskijktips van Cinekid

  Het is niet voor iedereen gemakkelijk om thuis je werk te kunnen blijven doen, vooral als je kleine kinderen hebt die niet meer naar school kunnen, niet meer naar clubjes gaan, geen speelddates meer hebben. Maar gelukkig hebben we Cinekid!

  Lees Interview

  Over Cinekid