Een eigen karakter, een eigen bier

Beer at home(land)

Twee nieuwe, Amsterdamse bieren en onderzoek naar eeuwenoude bierrecepten. De Homeland Brewery brouwt exclusief bier met kennis uit het verleden.

Beer at home(land)

Twee nieuwe, Amsterdamse bieren en onderzoek naar eeuwenoude bierrecepten. De Homeland Brewery brouwt exclusief bier met kennis uit het verleden.

  • In het kort

    Was bier vroeger de meest betrouwbare drank – de alcohol desinfecteerde het water – nu is het een manier om smaak aan de omgeving te geven. Lokaal gebrouwen, ambachtelijk bier is een visitekaartje voor Marineterrein Amsterdam en brengt de productie dichter bij de consument. In de brouwerij zal ook onderzoek worden gedaan naar eeuwenoude bierrecepten. Deze worden herbrouwen en wat goed is, wordt behouden.

  • Feiten

    Waar: Pension Homeland, in de wasserij van de Longroom – het voormalige officierenverblijf.

    Wat: Pale Ale – een stevig, wat donker bier van vier soorten hop; Speltbier – een Weizenachtig ‘terrasbier’.

    Teelt: De brouwerij heeft een eigen hopplantage in de Achterhoek

    Capaciteit  brouwketel: 1000 liter

    Capaciteit gistketel: 5000 liter

    Brouwmeester: Erik Spratte

    Initiatiefnemers: Joost Carlier en Koen Vollaers

     

  • Info

    Koen Vollaers
    T +31 6 40 62 80 94
    E info@homeland-brewery.nl
    W http://www.homeland-brewery.nl/over-homeland.html

Gerelateerd nieuws