Pillen, poeders en plofinsecten

8 juli 2019

Hoe maken we in de toekomst ons voedsel? Eten we straks hamburgers van kweekvlees? En kunnen we op basis van een DNA-profiel het ideale eten produceren? Aan de hand van deze en andere vragen nemen NEMO Science Museum en Marineterrein Amsterdam communitylid Next Nature Network je mee op een voedselreis door de toekomst met de tentoonstelling Voedsel van morgen. 

Met een groeiende wereldbevolking moeten we goed nadenken over hoe we in de toekomst ons voedsel gaan verbouwen. Mogelijk zit al ons eten straks in één pil, of eten we plofinsecten in plaats van plofkippen. Zijn er in de toekomst nieuwe manieren van telen en kweken, waardoor groente en fruit altijd en overal kan groeien?

Het voedsel van de toekomst

Aan de hand van dierlijke, plantaardige en functionele voedselconcepten ontdekken bezoekers wat er in 2050 op hun bord kán liggen. De tentoonstelling is vanaf 10 juli te bezoeken in De Studio, de dependance van NEMO Science Museum op Marineterrein Amsterdam. In tegenstelling tot het naastgelegen familiemuseum richt NEMO zich met De Studio op een volwassen publiek, en worden bezoekers uitgedaagd zelf mee te denken en te experimenteren met mogelijke oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst.

Op woensdagavond is er naast het bezoeken van de tentoonstelling Voedsel van morgen nog veel meer te doen in De Studio. Zo zijn er lezingen, proeverijen en de nu al spectaculaire E-nummerbingo. Bekijk hier het volledige programma.

Alles op een rijtje:

  • Wat? Tentoonstelling Voedsel van morgen, over wat er in 2050 op ons bord ligt.
  • Waar? NEMO De Studio, in gebouw 027A op Marineterrein Amsterdam.
  • Wanneer? 10 juli t/m 6 oktober 2019
  • Hoe laat? Woensdag van 10.00-21.30 uur, donderdag tot en met zondag van 10.00-17.30 uur, maandag en dinsdag gesloten.
  • Meer info en tickets? Klik hier.