Pers

Midden in de stad is Marineterrein Amsterdam dé plek waar kleine en grote bedrijven, organisaties, hogescholen en universiteiten experimenten doen op het gebied van leren, werken en wonen. In deze partnerschappen wordt volop geëxperimenteerd met technologie en hoe deze de leefomgeving kan verbeteren.

Met deze bijzondere en flexibele aanpak ontwikkelt het testgebied zich stapsgewijs tot een stadskwartier waarin ruimte is voor open innovatie, bijzondere woonvormen, sport, recreatie en groen. De impact van wat we hier doen, is merkbaar in de stad, het land en de wereld.

Perscontact

 • Informatie en contact

  Voor persgerelateerde vragen kunt u tijdens én buiten kantooruren contact opnemen met ons via de perslijn: 020-261 50 83.

  E-mailen kan naar pers@marineterrein.nl

  Bezoekadres
  Commandantswoning (gebouw 001)
  Kattenburgerstraat 5
  1018 JA Amsterdam

 • Filmen en fotograferen op locatie

  Verzoeken voor fotografie of film kunnen ingediend worden via pers@marineterrein.nl. Het Marineterrein is geen openbaar gebied maar privéterrein. Er gelden bepaalde regels waar een ieder zich aan dient te houden. Bureau Marineterrein Amsterdam beoordeelt en coördineert alle activiteiten op het terrein en behoudt zich het recht voor om zonder opgaaf van redenen verzoeken te weigeren.

Documenten en beeldmateriaal

Marineterrein Magazine

 • De drie edities van het Marineterrein Magazine

  Het Marineterrein Magazine verschijnt jaarlijks sinds 2018 en geeft de lezer een inkijk in wat er op het Marineterrein speelt, welke experimenten er plaatsvinden en hoe de voortgang eruit ziet. In januari 2020 verscheen de derde editie.

  Lees hier de Nederlandse en Engelse versie van Marineterrein Magazine 3.

  Lees hier de Nederlandse en Engelse versie van Marineterrein Magazine 2.

  Lees hier de Nederlandse en Engelse versie van Marineterrein Magazine 1.

   

Persberichten