Opening fitnesstuin tijdens open dag Expeditie Oosterdok

6 maart 2018

Op zaterdag 21 april is het feest in het Oosterdok! Loop een rondje langs het water van het Oosterdok, want alle culturele instellingen en bedrijven gooien hun deuren open en organiseren tientallen gratis activiteiten en workshops. Met bijvoorbeeld ijzersmeden in de Museumhaven, tai chi bij Sea Palace, concertjes van conservatoriumstudenten, cocktails in de Sky Lounge en de opening van het zeilseizoen bij Het Scheepvaartmuseum. Marineterrein Amsterdam opent speciaal voor deze gelegenheid een publieke fitnesstuin.

Sport hoort bij het Marineterrein. Vorig jaar is daarom een serie fitnesstoestellen geplaatst op het veldje tussen gebouw 024 en 025. Om het prettiger te maken om hier te komen sporten, wordt de ruimte rondom de toestellen komende maand heringericht met planten en klimwanden. Zo ontstaat er een besloten ‘fitnesstuin’, met zicht op het water van het Oosterdok.

Feestelijke opening

Op 21 april rond 12.30 uur wordt de fitnesstuin feestelijk geopend. De hele middag kun je hier fitnessen onder begeleiding van een personal trainer en SCIANDRI organiseert sportspelletjes voor kinderen. Het naastgelegen Clubhouse, de nieuwe lunchroom in gebouw 027E, is open voor een gezond hapje of drankje.

Minder stenen, meer ruimte voor groen en sport op Marineterrein

De aanleg van de fitnesstuin hoort bij een groter plan voor de vergroening van de buitenruimte van Marineterrein Amsterdam. Zo krijgt het plein onder gebouw 027E – het gebouw op ‘pootjes’ – in de loop van 2018 een metamorfose: parkeerplaatsen gaan wijken voor veel meer groen.

Wat is er nog meer te doen tijdens de open dag van Expeditie Oosterdok op 21 april?

Het programma van de open dag begint rond 10.00 ’s morgens en duurt tot 18.00 uur ’s avonds. Op de website van Expeditie Oosterdok vind je de complete lijst met activiteiten en aanvangstijden.