Ontdekdagen in teken van innovatie

12 september 2017

Afgelopen weekend, op 9 en 10 september, hebben ongeveer 2.000 mensen een bezoek gebracht aan de Ontdekdagen van het Marineterrein. Omwonenden en andere Amsterdammers kwamen kijken wat er op dit moment op het publieke deel van het terrein gebeurt. Op het Marineterrein draait alles om innovatie. Hier worden oplossingen voor wereldwijde uitdagingen bedacht, getest en toegepast. Als kick-off van de Ontdekdagen werd op vrijdag 8 september Project Smart Roof 2.0 geopend, een gebeurtenis die wereldwijd hoge ogen heeft gegooid. Van Vietnam tot in de Verenigde Staten is uitgebreid verslag gedaan van dit innovatieve onderzoeksdak, dat niet alleen een oplossing biedt voor oververhitting van steden, maar ook een belangrijke rol kan spelen in de vergroening van steden en de verwerking van hoosbuien.

Het programma van de Ontdekdagen bestond verder vooral uit dingen die je kon doen en leren, zoals plastic vissen uit het water, voetballen bij de Marine, 3D-print workshops bij Makerversity, je mening geven over de toekomstplannen en waterkwaliteit meten in de techbus. Het meest populair was Project Smart Roof 2.0, de Sensiks-cabine van VRBASE, de Escape room van IJsfontein en de inspirerende talk van Mo Gawdat van Google X. Aan het einde van de zaterdag- en zondagmiddag stroomde de tent van het TAB Festival op de Voorwerf vol met bierliefhebbers en bij het vallen van de avond konden fijnproevers nog nagenieten van projecties van Marineterrein-filmpjes op de Commandantswoning.

Kijk hier onder voor een impressie van de Ontdekdagen in beeld. Hopelijk tot volgend jaar!

Excursie naar Smart Roof 2.0 Huiskamergesprek over innovatie op het Marineterrein Meeliften met het jazz-mobiel Meepraten over de toekomst Toekomstplannen VRtour over het Marineterrein Theaterwandeling Makers-expo Workshops van Makerversity Workshops van Makerversity Workshop van Makerversity
<
>
Huiskamergesprek over innovatie op het Marineterrein