Nine Connections

20 november 2015

Nine Connections vond de drukte in de Negen Straatjes, waar ze hun kantoor hadden, steeds irritanter worden. Nu zitten ze op het Marineterrein Amsterdam en maken in alle rust én met inspirerende buren, intelligente systemen om iedereen op een simpele manier van de juiste informatie te voorzien.

Intelligentie bouwen

De oneindige hoeveelheid informatie die voortdurend op het internet wordt rondgepompt, is voor niemand te overzien. Het principe achter het filteren van informatie is dat als iemand informatie krijgt die hij of zij persoonlijk belangrijk, leuk of interessant vindt, de kans groot is dat zo’n bericht wordt gedeeld met mensen die dat óók interessant vinden. Nine Connections maakt slimme programma’s die bepalen wat voor wie wanneer belangrijk is en hoe dat bij de juiste persoon terecht kan komen.

Uitgevers en financials

De oprichters, Lucien Burm en Cristian Vogel, werken al ruim 25 jaar samen. Nine Connections bestaat nu 3,5 jaar en er werken twaalf mensen. Klanten zijn uitgevers als De Telegraaf, de Persgroep en NRC en financials als ABN AMRO en Nationale Nederlanden. Grappig aan deze twee groepen is dat de uitgevers een groot bereik hebben, maar weinig menskracht en dat corporates juist veel medewerkers hebben die berichten kunnen verspreiden, maar eigenlijk geen gehoor (bereik) hebben. “Daar ligt een kans”, vindt Lucien.

Start-up

Kenmerkend aan start-ups is dat ze opereren in een markt die nog niet gestabiliseerd is. Veel relatief kleine bedrijven proberen dominant te worden in die markt. Zodra dat lukt is er sprake van een scale-up en zullen veel start-ups in die markt ten onder gaan. De markten die nu door socialmediafiltering ontstaan, zijn volgens Lucien nog niet gestabiliseerd en dus is Nine Connections een start-up.

Open en gesloten

De open sfeer en de uitwisseling van kennis tussen de huurders op het Marineterrein Amsterdam ziet Nine Connections als een belangrijke kwaliteit, net als de goede bereikbaarheid met openbaar vervoer én de auto. Ook de relatieve rust door het gesloten karakter van het terrein waarderen ze bijzonder. “Natuurlijk wordt dat anders als grotere delen van het terrein in gebruik worden genomen, maar de hoop is dat het een campusachtig terrein blijft. Inclusief sportveld voor een stevige pot voetbal.

Meer over Nine Connections