1. De Slimme Regenton

  3 juli 2019 Een antwoord op stedelijke waterproblematiek. Voldoende water bij droogte, geen overvol riool en een besparing van drinkwater.

 2. Koel hoofd en droge voeten dankzij blauw-groen dak

  31 oktober 2018 Onderzoek op Smart Roof 2.0 wijst uit dat blauw-groene daken helpen bij de isolatie van gebouwen, de opvang van hemelwater, de vergroening van steden én bij het dempen van het stadshitte-eilandeffect.

 3. Hoe schoon is het water?

  24 augustus 2018 Op zondag 9 september springen 3000 zwemmers het water in voor Amsterdam City Swim. Maar hoe schoon is het water eigenlijk? Op het Marineterrein testen we nieuwe meettechnieken uit om de waterkwaliteit te verbeteren.

 4. Binnenhaven wordt testlocatie

  23 augustus 2018 De nieuwe boardwalk ontsluit de binnenhaven voor wandelaars en zwemmers. Tegelijkertijd is er een plek ontstaan waar we kunnen onderzoeken en testen.

 5. Wandelen over water

  31 mei 2018 Door een boardwalk dwars over de binnenhaven ontstaat een extra looproute over het Marineterrein. De binnenhaven zelf wordt zo afgeschermd voor varend verkeer. Let wel: zwemmen is op eigen risico.

 6. 21 april feest in het Oosterdok

  28 maart 2018 Met zeildemonstraties, tai chi, muziek, ijzersmeden, speurtochten, een escaperoom bouwen en nog veel meer gratis activiteiten, dus kom langs!

 7. Meet-up waterkwaliteit: verbeteren meetmethoden

  13 februari 2018 Tijdens Wereldwaterdag, 22 maart, organiseert Bureau Marineterrein een meet-up over slimmere methodes voor het meten van waterkwaliteit. Belangrijk voor alle steden met open water. Meld je nu aan!

 8. Marineterrein meet-ups

  30 november 2017 Slimme daken, flexibele sportfaciliteiten en betere waterkwaliteit; belangrijke onderwerpen voor het Marineterrein en de stad. Denk je mee?

 9. Oorzaak watervervuiling gevonden

  28 september 2017 Goed nieuws: bij stevige regenval vervuilt het water. Goed nieuws? Ja, want pas als je weet wat de oorzaak van de vervuiling is, kun je er iets aan doen.

 10. Zesde Amsterdam City Swim

  29 augustus 2017 Het Marineterren is startpunt van de zesde Amsterdam City Swim. De zwemwaterkwaliteit is de afgelopen tijd daarom nauwkeurig in de gaten gehouden.

 11. Onderzoek waterkwaliteit uitgebreid

  31 juli 2017 Zwemmen in de binnenhaven is op eigen risico; het water is niet altijd even schoon en er is geen toezicht. Wel vindt uitgebreid onderzoek plaats naar de waterkwaliteit.

 12. Boei meet waterkwaliteit

  23 juni 2017 Niet schrikken als je een groot geel Lego-hoofd in de haven van Marineterrein Amsterdam ziet dobberen. Het is een boei die de waterkwaliteit meet.