1. Geluidsoverlast te lijf met sensoren

  4 februari 2019 Geluidsoverlast: een onderbelicht maar serieus probleem in de stad. Sensemakers AMS speurt naar oplossingen met behulp van geluidssensoren en artificial intelligence.

 2. Roboats voor het eerst getest op het Marineterrein

  10 oktober 2018 Onlangs zijn de eerste Roboat-prototypen gedemonstreerd in de binnenhaven van het Marineterrein. Gaan deze zelfsturende en onbemande vaartuigen een bijdrage leveren aan het oplossen van verkeersproblemen in Amsterdam?

 3. Sociale laadpaal

  3 oktober 2018 Meer elektrische auto’s: goed voor de stad, maar het levert ook een probleem op, want hoe laden we al die auto’s op? Op het Marineterrein werken we aan een oplossing.

 4. Binnenhaven wordt testlocatie

  23 augustus 2018 De nieuwe boardwalk ontsluit de binnenhaven voor wandelaars en zwemmers. Tegelijkertijd is er een plek ontstaan waar we kunnen onderzoeken en testen.

 5. Wandelen over water

  31 mei 2018 Door een boardwalk dwars over de binnenhaven ontstaat een extra looproute over het Marineterrein. De binnenhaven zelf wordt zo afgeschermd voor varend verkeer. Let wel: zwemmen is op eigen risico.

 6. Omleiding voor fietsers en voetgangers

  9 januari 2018 Door bouwwerkzaamheden op het Oosterdokseiland geldt vanaf 9 januari 2018 een omleiding voor fietsers en voetgangers richting het Marineterrein.

 7. Deelstation voor e-bikes

  14 juli 2017 Automobilisten in en rond Amsterdam kunnen deze zomer tegen zeer gunstige voorwaarden de e-bike uitproberen. Ook op het Marineterrein Amsterdam zijn zes fietsen geplaatst.