1. Kickbokslessen in de fitnesstuin

  16 juni 2019 Boksschool Bijlmerbajes geeft deze zomer elke woensdag en zondag kickboksles in de fitnesstuin van Marineterrein Amsterdam.

 2. Sup- en kanoclinics

  31 mei 2019 Je hele lichaam trainen terwijl je geruisloos door het water peddelt? Suppen of kanoën zijn ideale sporten om even aan de drukte van de stad te ontsnappen.

 3. De strijd om de wisselbalk

  27 maart 2019 Sportieve spanning tijdens de eerste voetbalwedstrijd tussen het Marine Etablissement Amsterdam en organisaties op het Marineterrein.

 4. Work-out in de openlucht

  15 juni 2018 Ervaren sporters hebben de fitnesstuin al ontdekt. Om ook beginners aan te moedigen, hebben we een filmpje gemaakt van een makkelijke work-out in de openlucht.

 5. Deze zomer chi kung op de Voorwerf

  23 mei 2018 Zin om je dag ontspannen en vol energie te beginnen? In de maanden juni en juli is er elke woensdagochtend chi kung-les op de Voorwerf van het Marineterrein.

 6. Publieke Fitnesstuin opent op 21 april

  10 april 2018 Hier vind je vier krachttoestellen en twee grote klimtoestellen, geschikt voor jong en oud, voor beginnende en gevorderde sporters, voor wandelaars en voor harde werkers.

 7. 21 april feest in het Oosterdok

  28 maart 2018 Met zeildemonstraties, tai chi, muziek, ijzersmeden, speurtochten, een escaperoom bouwen en nog veel meer gratis activiteiten, dus kom langs!

 8. Meet-up: Sport, spel en beweging

  23 januari 2018 De meet-up van13 februari gaat over het optimaal én flexibel gebruikmaken van de sportvoorzieningen op het Marineterrein. En ook over de kansen die er liggen voor innovatie.

 9. Marineterrein meet-ups

  30 november 2017 Slimme daken, flexibele sportfaciliteiten en betere waterkwaliteit; belangrijke onderwerpen voor het Marineterrein en de stad. Denk je mee?

 10. Sensoren meten roetdeeltjes en geluid op Marineterrein

  23 november 2017 Op Marineterrein Amsterdam zijn roetdeeltjes en geluid gemeten. Er blijkt een duidelijke relatie te zijn tussen geluid en luchtvervuiling én het is er 10% schoner en stiller dan gemiddeld in het centrum van Amsterdam.

 11. Oorzaak watervervuiling gevonden

  28 september 2017 Goed nieuws: bij stevige regenval vervuilt het water. Goed nieuws? Ja, want pas als je weet wat de oorzaak van de vervuiling is, kun je er iets aan doen.

 12. Zesde Amsterdam City Swim

  29 augustus 2017 Het Marineterren is startpunt van de zesde Amsterdam City Swim. De zwemwaterkwaliteit is de afgelopen tijd daarom nauwkeurig in de gaten gehouden.

 13. Onderzoek waterkwaliteit uitgebreid

  31 juli 2017 Zwemmen in de binnenhaven is op eigen risico; het water is niet altijd even schoon en er is geen toezicht. Wel vindt uitgebreid onderzoek plaats naar de waterkwaliteit.

 14. Boei meet waterkwaliteit

  23 juni 2017 Niet schrikken als je een groot geel Lego-hoofd in de haven van Marineterrein Amsterdam ziet dobberen. Het is een boei die de waterkwaliteit meet.

 15. Fitness-tuinkamer in de maak

  20 juni 2017 Maak je Rondje Oosterdok compleet met een work-out op de nieuwe fitnesstoestellen. Je vindt ze op Kade West, tussen gebouw 025 en 024 in. Rondom de toestellen wordt na de zomer een tuinkamer aangelegd.

 16. Bijltjesdag uitgesteld

  12 april 2017 Helaas is de conditie van het sportveld op het militaire deel van het terrein nog niet in orde. Hierdoor kan het eerder aangekondigde Bijltjesdag voetbaltoernooi op zaterdag 3 juni niet door gaan. Er wordt gezocht naar een alternatieve datum.

 17. Sportief zwemmen stapje dichterbij

  3 februari 2017 Huurders en buurtbewoners zijn enthousiast en ook de politiek vindt het een goed idee om de binnenhaven geschikt te maken voor zwemmers.

 18. Informatie voor zwemmers

  4 juli 2016 Zwemmen in de binnenhaven is op eigen risico. Voor je het water in gaat om een baantje te trekken, is het dus goed om te weten hoe het gesteld is met de waterkwaliteit.

 19. Opening Rondje Oosterdok

  27 juni 2016 Er is een nieuwe wandel- en hardlooproute van 2,2 km over het Marineterrein Amsterdam en andere bijzondere locaties in het maritieme kwartier van Amsterdam. Schrijf je in voor een Rondje Oosterdok op 3 juli.

 20. Muziekworkshop tijdens de Open dag

  27 juni 2016 Buurtbewoner Jos Zandvliet (ex-Dogtroep) organiseert samen met de blazers van Jungle by Night muziekworkshops tijdens de Open dag van het Marineterrein Amsterdam op zondag 3 juli; neem je instrument dus mee!

 21. Zwemmen?

  27 juni 2016 Altijd al een duik willen nemen in het het haventje van het Marineterrein Amsterdam? Tijdens de Open dag kan het!