Nieuwe Living Art Lab expo: Aurélien Lepetit

10 september 2020

Vanaf 10 september gaat de Buitenbroedplaats van Marineterrein Amsterdam van start met een bijzonder kunstproject van de jonge Franse kunstenaar Aurélien Lepetit, die een locatiespecifieke installatie presenteert in de Fitnesstuin en de Schietbaan van het Marineterrein.

Het werk van Lepetit, Wellness (speed-part 1), is een installatie in de binnen- en buitenruimte van het Marineterrein. Het is een onderzoek naar de relatie die we hebben met ons lichaam en onze geest, in het bijzonder na een blessure of een burn-out.

Wanneer het ritme of de snelheid van ons lichaam verandert door een dergelijke beschadigende interventie, verandert dan ook ons begrip van tijd? En verandert dan ook onze zintuiglijke waarneming? Wellness (speed-part 1) neemt met onder andere geluid en geur de toeschouwer mee van een fysieke en visuele ervaring in de Fitnesstuin naar een mentale en innerlijke reis in de Schietbaan van het Marineterrein.

Het geluidskunstwerk in de Schietbaan elke donderdag, vrijdag en zaterdag te bezoeken van 15 uur tot 19 uur. De kunstwerken in en rondom de Fitnesstuin zijn altijd te zien. Is de Schietbaan dicht? Neem dan een koptelefoon mee zodat je via een QR-code toch nog in combinatie met de buitenkunst het geluidskunstwerk kan horen.

Over Aurélien Lepetit
Aurélien Lepetit (Lyon, 1992) onderzoekt in zijn werk het latente verlangen van de mens om het lichaam tot objecten van perfectie te vormen. De technische weefsels die vaak voor strakke sportkleding worden gebruikt en de contouren van het lichaam en de spieren benadrukken, spelen daarbij een grote rol.

Lepetit, zelf van origine atleet, studeerde decorontwerp en tentoonstellingsontwerp aan de École Nationale Supérieure des Beaux-Arts in Lyon. In Amsterdam behaalde Lepetit een Master of Arts bij het Sandberg Instituut in Amsterdam, waar hij inmiddels werkt als coördinator voor de afdeling Dirty Art. Daarnaast werkt hij als productieassistent en curatorassistent voor Florence Parot.

Buitenbroedplaats
De Buitenbroedplaats is onderdeel van het Living Art Lab Kunstprogramma op het Marineterrein en biedt ruimte aan jonge en nieuwe kunstenaars die het Marineterrein als testgebied en gebied in ontwikkeling op een originele manier aanvullen, stimuleren en bevragen. Iedereen met interesse in de transformatie van het Marineterrein en de rol van kunst en cultuur daarbij is van harte welkom om de installatie van Aurélien Lepetit op het Marineterrein te bezoeken. 

De Buitenbroedplaats is een initiatief van Bureau Marineterrein en Bureau Broedplaatsen en wordt in het kader van het Living Art Lab georganiseerd samen met Cityscapes Foundation en participerende organisaties van de Marineterrein-community.