Summer Camp Oosterdok

Nieuws
MTA_18_1024_smart kids

Leer de skills van de toekomst in een 4-daags zomerkamp op het Marineterrein. Voor nieuwsgierige jongens en meiden van 12 t/m 15 jaar.

In de eerste week van de zomervakantie van 2018, van 23 tot en met 26 juli, organiseerde Bureau Marineterrein Amsterdam voor het eerst Summer Camp Oosterdok: vier dagen technologie, spelen, ontdekken en sporten voor jongeren van 12 tot en met 15 jaar. 

Bekijk hier de aftermovie:

 

Wat is Summer Camp Oosterdok?

Tijdens dit zomerkamp kun je bijvoorbeeld kennismaken met robotica, fashion, leren programmeren, 3D-printen of games maken. Lekker bewegen, gezond eten en plezier maken horen er natuurlijk ook bij!

Doel van Summer Camp Oosterdok

Een paar leuke en leerzame vakantiedagen voor jongeren in de omgeving van het Marineterrein is het doel van Summer Camp Oosterdok. Ze krijgen de kans om op een veilige en leuke manier kennis te maken met de skills van de toekomst. Organisaties op het Marineterrein en rond het Oosterdok houden zich bezig met ontdekken, leren en de toekomst. Sommige van deze organisaties doen actief mee met ons programma en bieden interessante mogelijkheden voor de deelnemers aan het zomerkamp.

Praktische zaken en aanmelden

Summer Camp Oosterdok vindt plaats in de eerste week van de zomervakantie. Het is een dagprogramma, dus zonder overnachtingen. Elke dag begint om 8.30 uur met het ontbijt en eindigt rond 17.00 uur. Je betaalt € 40 voor het hele programma, dus mét eten en drinken (ontbijt en lunch). Heb je een Stadspas, dan betaal je € 30. De prijs is met opzet laag gehouden zodat Summer Camp Oosterdok voor alle jongeren toegankelijk blijft. Je ouders/verzorgers kunnen vrijwillig een extra bijdrage betalen of meehelpen bij de BBQ.

NB: Aanmelding voor 2018 is gesloten. Aanmelden voor 2019 is nog niet mogelijk.

Begeleider worden?

Ben je tussen de 18 en 30, een beetje positief en sportief ingesteld, en wil je iets doen voor de jongeren om wie het gaat? Meld je dan aan als begeleider van Summer Camp Oosterdok. We hebben je nodig. Met elkaar zorgen we ervoor dat het een paar mooie en inspirerende dagen worden, voor iedereen, dus ook voor jou. Na afloop ga jij met een ervaring rijker naar huis en natuurlijk met een mooie aantekening in je CV. Lijkt het je wat? Stuur dan een mail naar summercamp@marineterrein.nl, dan nemen we snel contact met je op.

Initiatiefnemers

Summer Camp Oosterdok is een initiatief van Bureau Marineterrein en krijgt steun van stadsdeel Centrum. Veel organisaties op het Marineterrein en in het Oosterdok werken belangeloos mee. In 2018 was Summer Camp Oosterdok nog een proefproject van bescheiden omvang. Het is de bedoeling dat Summer Camp Oosterdok uitgroeit tot een jaarlijkse happening.


Over Summer Camp Oosterdok

  • Maximaal tachtig jongeren in de leeftijd van 12-15 jaar kunnen zich inschrijven. Het programma is toegankelijk voor iedereen. Wel krijgen jongeren uit postcodegebied 1018 voorrang.
  • Summer Camp Oosterdok bestaat uit een dagprogramma, dus zonder overnachtingen. Elke dag begint om 9.00 uur en eindigt rond 16.00 uur.
    Deelname kost € 40 voor het hele programma, dus inclusief eten en drinken. Stadspashouders betalen € 30.
  • Er zijn twee begeleiders per groep van tien jongeren. Dit zijn jonge, enthousiaste en verantwoordelijke begeleiders die dicht bij de doelgroep staan.
  • Het belangrijkste van Summer Camp Oosterdok is een goeie sfeer en positieve aandacht: iedereen hoort erbij.
  • Het programma is afwisselend, met veel ruimte voor sport en ontspanning naast de inhoudelijke workshops. De programma’s zijn gericht op de interesses van de jongeren. Wie zich aanmeldt kan een eerste en een tweede voorkeur voor het hoofdprogramma opgeven.
  • Er is speciale aandacht voor gezond eten; voor iedereen is er elke dag ontbijt en lunch. Summer Camp Oosterdok eindigt met een feestelijke barbecue.
  • Summer Camp Oosterdok wordt mogelijk gemaakt door Bureau Marineterrein, stadsdeel Centrum en de deelnemende organisaties in het Oosterdok.
  • De hoofdorganisatie bestaat uit Danielle Willemse, projectleider van Bureau Marineterrein, en Judith Hoekstra van de NieuweMakers, die het programma samenstelt en de begeleiders instrueert. Je kunt hen bereiken via summercamp@marineterrein.nl.