Vluchtelingen op het Marineterrein

12 May 2022

Zoals je ongetwijfeld hebt gemerkt zijn enkele honderden nieuwkomers op het Marineterrein ondergebracht. Het zijn mensen die eerder in Ter Apel waren, waar de situatie onhoudbaar was. De mensen die nu op het Marineterrein zijn – veel gezinnen met kinderen – zullen tot eind augustus blijven.

Samen met Open Embassy en in overleg met Defensie zoeken we uit hoe we de mensen die nu tijdelijk bij ons op het terrein wonen, het beste kunnen helpen. Er is namelijk een groot tekort aan allerlei dingen; kinderkleding, speelgoed, een veilige plek om te spelen, lekker eten van thuis.  We denken daarom aan het opzetten van een verzamelpunt voor spullen en verse producten, het regelen van kookgelegenheid en een speeltuin.

Help mee

We maken zo spoedig mogelijk bekend op welke manier jij kunt bijdragen. Ondertussen verzamelen we namen van mensen die iets willen doen, zodat we snel een team paraat hebben op het moment dat het nodig is. Ben je geïnteresseerd? Stuur een mail naar info@marineterrein.nl ovv ‘ik help mee’. Zet ajb alvast in de mail waar je goed in bent en hoe je denkt te kunnen  helpen.

Met dank!