Buitenruimte

Wilt u een activiteit organiseren in de buitenruimte van het Marineterrein?

Doe dan eerst een aanvraag via dit formulier dan kan Bureau Marineterrein Amsterdam beoordelen of het passend is en niet conflicteert met andere activiteiten. Zonder positieve beoordeling kan uw activiteit niet plaatsvinden.

Soms is er ook een vergunning van de gemeente Amsterdam nodig. U bent hier als organisator zelf verantwoordelijk voor.

Hoe worden activiteiten beoordeeld?

Inhoudelijk moeten de activiteiten voldoende aanknopingspunten hebben met de thema’s (innovatie, duurzaamheid, maritieme kracht, sport) en de waarden (focus, vernieuwen, verbinden) van het Marineterrein. Activiteiten die gericht zijn op leren, maken, testen en bewijzen verdienen daarbij de voorkeur. Ook op praktisch niveau wordt er kritisch naar aanvragen gekeken. Overlast voor huurders en omwonenden moet zo veel mogelijk voorkomen worden. Hetzelfde geldt voor alles wat er groeit en bloeit. Kleinschalige activiteiten verdienen daarom de voorkeur.

Op het Marineterrein gelden huisregels

Het publiek toegankelijke deel van het Marineterrein is eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf. Iedereen dient zich daarom te houden aan de huisregels die hier gelden. Zo zijn BBQ’s, brommers, scooters en loslopende honden niet toegestaan. Ook het aanmeren van boten is verboden.