di 05/01 t/m di 26/01

Young Innovators Programme

Dit najaar start op Marineterrein Amsterdam het Young Innovators Programme. Dit programma biedt buurtkinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar de mogelijkheid om hun eigen talent en ondernemerschap te ontdekken door middel van spannende naschoolse activiteiten bij inspirerende organisaties.

INSCHRIJVEN kan vanaf 5 september t/m 13 september 2020 via deze link

Op het Marineterrein vinden de volgende workshops plaats:

1. La Bolleur – dinsdag 3, 10, 17 en 24 november (4 keer)

La Bolleur is een ontwerpstudio en werkplaats in één. Hier wordt creativiteit met de hulp van techniek (en vette powertools) omgezet in speelse projecten. Samen met jouw groepje ‘Young Innovators’ ga je het hele maakproces door; van eerste idee naar eindresultaat. De nadruk ligt op het plezier van het maken en op de laatste workshopdag ga je het project met de hele groep zelf testen!

2. Archeologiewerkplaats – woensdag 25 november, 2, 9 en 16 december 2020 (4 keer)

Wat gebeurde er vroeger op de Oostelijke Eilanden? Wat aten Amsterdammers toen? Wist je dat je dat allemaal te weten kunt komen door vondsten uit de grond te bestuderen? De archeologiewerkplaats van de gemeente Amsterdam is een razend spannende plek voor echte speurneuzen. En wie weet kom je meer te ‘vinden’ van wat er in de grond van jouw buurt verborgen ligt …

3. Kanteen25 – dinsdag 5, 12, 19 en 26 januari 2021 (4 keer)

Ben jij nieuwsgierig hoe het er in een restaurant en hotel aan toegaat? Draai mee met het team van Kanteen25! Je gaat koken in een echte professionele keuken, met pannen waarin je je zou kunnen verstoppen. En je komt erachter wat de trucs zijn om een hotelkamer zo goed mogelijk achter te laten voor de gasten. Kortom; draai een maand mee en word een echte hotelier!

Over het Young Innovators Programme

Het Young Innovators Programme is ontstaan om een antwoord te bieden aan allerlei sociale vraagstukken. Want hoe kunnen we als samenleving scholen en kinderen helpen in tijden van lerarentekorten, groeiende ongelijkheid en verregaande digitalisering? Via het Young Innovators Programme worden taken van scholen verlicht en kunnen kinderen buiten school kennismaken met nieuwe technologieën en leren ze ook zichzelf en de wereld om hen heen beter kennen. 

Het YIP is een initiatief van stadsdeel Centrum en Marineterrein Amsterdam, in samenwerking met Dock.