vr 13/09 t/m zo 15/09

The Amsterdam Beerfair

Van 13 tot en met 15 september 2019 organiseert Brouwerij Homeland in en om de gloednieuwe brouwerij voor de vierde keer The Amsterdam Beerfair (TAB): een serieus bierfeest met kleinschalige bierbrouwers. 

Vroeger was bier de meest betrouwbare drank want de alcohol desinfecteerde het water. Vanuit Kattenburg brachten schepen ons bier de hele wereld over. Nu is ambachtelijk gebrouwen bier een manier om het smaakpalet van bier te verrijken. Lokaal gebrouwen bier brengt bovendien de productie dichter bij de consument, en levert zo een bijdrage aan de duurzame stad. Om die reden, maar ook vanwege de historische referentie, heeft het Marineterrein een eigen bierbrouwerij: Brouwerij Homeland. En, zoals het een goede brouwerij betaamt, is Homeland Brewery continu aan het experimenteren, wat heeft geleid tot succesvolle Homeland bieren én een interessant netwerk onder vakbroeders.

Van extreem tot circulair

TAB is in het leven geroepen om een podium te bieden aan een nieuwe generatie bierbrouwers die voor een kleine, lokale markt bijzondere en kwalitatief hoogwaardige bieren maken. Zodat professionals, fijnproevers en bierliefhebbers ook kennis kunnen maken met de vele soorten bieren die gemaakt worden. Voor deze editie van TAB tapt Brouwerij Homeland bier uit de eigen, gloednieuwe brouwerij. Daarnaast zijn brouwers uitgenodigd, variërend van microbrouwerijen die extreme bieren maken tot circulaire brouwerijen die hun eigen afval hergebruiken. Je kunt tientalen verschillende speciaalbieren komen proeven, daarnaast is er eerlijk en gezond eten van lokale kookkunstenaars.

Meer informatie