do 15/10 t/m za 07/11

Schietbaan | Living Art Lab | Gil Delindro

Van 16 oktober tot en met 7 november 2020 presenteert STEIM de tweede editie van macroTONE met het werk Harbour van Gil Delindro. MacroTONE gaat over het realiseren van een geluidskunstwerk voor een specifieke locatie. Harbour wordt gepresenteerd in samenwerking met Marineterrein Living Art Lab en wordt getoond in de voormalige schietbaan van Marineterrein Amsterdam. U bent van harte uitgenodigd om dit geluidskunstwerk te bezoeken.

Bezoekersinformatie

  • locatie: Schietbaan, gebouw 022, Marineterrein Amsterdam, Kattenburgerstraat 5
  • data: 16 oktober t/m 7 november 2020
  • tijden: elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 15.00 – 18.00 uur
  • RSVP naar: sacha@steim.nl o.v.v. Harbour, de datum en tijd van uw keuze

De basis van Harbour wordt gevormd door gedetailleerde geluidsopnames van de Amsterdamse wateren en havens. Gil Delindro verwerkt in dit project geluiden die normaal gesproken niet voor mensen toegankelijk zijn. Zo zet hij zeer lage frequenties die veroorzaakt worden door zware motoren om in sculpturale instrumenten. Het resultaat is een installatie die subtiele trillingen veroorzaakt op grondstoffen en sedimenten.

Over Marineterrein Amsterdam Living Art Lab
De installatie van Gil Delindro is onderdeel van het Living Art Lab-kunstprogramma, dat ruimte biedt aan kunstenaars die het Marineterrein als testgebied en gebied in ontwikkeling op een originele manier aanvullen, stimuleren en bevragen. Lees hier meer over het Living Art Lab.

Over Gil Delindro
Gil Delindro (1989) vertaalt verschillende stadia van organisch materiaal zoals aarde, water, hout en afval, in sonische ruimtelijke werken. Zijn installaties zetten biologische structuren tegenover technologische componenten en creëren zodoende autonome systemen die bestaan ​​in een fragiele tijdelijke ruimte. Zonder een directe politieke boodschap af te dwingen, behandelt Delindro in zijn werk de hedendaagse strijd tussen mensen en hun snel veranderende omgeving.