Deelstation voor e-bikes

14 juni 2017

Op het Marineterrein Amsterdam worden maatschappelijke en technologische vernieuwingen bedacht en getest. Het doel daarvan is om bij te dragen aan een gezonde en toekomstbestendige stad. Daarom is onlangs een proef met een deelstation voor e-bikes gestart.

Elektrische fietsen kunnen een oplossing zijn voor files, parkeerproblemen en vervuiling. Maar er zijn nog weinig veilige stallingen met oplaadpunten en de fietsen zelf zijn duur. Daar heeft Urbee een oplossing voor gevonden. Urbee is een netwerk van innovatieve elektrische deelfietsen met een slim slot. Op enkele tientallen plekken in de stad staan inmiddels de e-bikes van Urbee. Onlangs is ook bij gebouw 025 op het Marineterrein een deelstation geplaatst, inclusief oplaadpunten en (voorlopig) zes elektrische huurfietsen.

Urbee regelt alles

Als reizigers in de stad voor een elektrische fiets kiezen in plaats van de auto, komt dat de leefbaarheid ten goede, zo betoogt Urbee. Of de elektrische deelfiets echt door kan breken en een verschil kan maken, zal de toekomst leren. Groot voordeel van Urbee is dat de gebruikskosten laag zijn. Leden met een maandabonnement van € 5 betalen slechts € 1 per uur. De huurprijs zonder abonnement is € 2 per uur. Urbee regelt verder alles: de reservering, het sleutelbeheer, de service en het onderhoud. Interesse? Maak een account aan via de Urbee-app of registreer online .

Duurzame deelsystemen steeds populairder

Duurzame deelsystemen voor vervoer worden steeds populairder in Amsterdam. De redactie van DuurzaamBedrijfsleven heeft drie aanbieders getest en vergeleken: de elektrische scooter van Felyx, de elektrische auto van Car2Go en de elektrische fietsen van Urbee. Lees hier het complete artikel.

.